Slip af med skæl og irriteret hovedbund

Skæl og irriteret hovedbund – der er bare ikke noget værre! Det virker som en helt naturlig del af livet, men vidste du, at der faktisk ofte er en årsag til disse problemer? Og hvis der er en årsag, så er der også en løsning!

Du behøver ikke gå rundt og kæmpe for ikke at klø dig i håret. I stedet kan du læse med her og få simple løsninger til, hvad du kan gøre ved din irriterede hovedbund eller dit skælproblem!

Find årsagen til problemet

Det første, du selvfølgelig skal gøre, er at finde årsagen til problemet. Der kan være mage forskellige grunde til, at din hovedbund er irriteret eller at du har skæl: Det kan være luften og vejret, nogle bestemte hårprodukter, miljøet, du færdes i, eller noget helt fjerde.

Den bedste måde at finde ud af, hvad dit problem er, er ved at se din læge eller din frisør. Ofte vil det være en helt naturlig ting at nævne for frisøren, når du alligevel er der – men husk på, at en frisør altid vil forsøge at sælge dig et produkt, der måske kan hjælpe dig.

Hvad kan man gøre ved irriteret hovedbund?

Hvis du ikke har behov for at søge hjælp lige med det samme, kan du først og fremmest prøve at eksperimentere lidt med diverse hårprodukter. Find en shampoo, der er beregnet til at hjælpe irriteret hovedbund. Her er det en rigtig god idé at søge udenfor de sædvanlige butikker: Du kan for eksempel forsøge dig med shampoo fra Innersense.

Der er også et væld af forskellige råd på nettet, alt fra æg i håret til olivenolie. Du skal dog huske på, at der findes helt utrolig mange hårtyper: Her er der ikke bare tale om glat og krøllet, men et helt spektrum at kategoriserede tykkelser, finheder, former og meget andet.

Så prøv dig lidt frem og hav den sunde fornuft med. Hvis du falder over et hjemmeråd, du vil afprøve, så husk at se det efter, og lad være med at stole blindt på det: Du skulle jo nødigt tage til frisøren for at få det hele klippet af.