Find din hudtype

Når du skal til at finde produkter der passer til dig, starter man som regel med at vurdere hvilken hudtype man har. Derefter kan du målrettet lede efter produkter der passer til dine behov. Når du vil finde ud af hvilken hudtype du har, skal du starte med at kigge på dit ansigt og mærke på den. Huden skal helst være nyvasket. Er den stram og skaller, så har du højst sandsynligt tør hud. Hvis den derimod er skinnende og en smule fedtet, har du fedtet hud. Her er det vigtigt at du stadig vælger creme som er fugtgivende, men uden olie.

Der findes flere hudtyper end de ovennævnte. Når du kigger på dit ansigt, skal du have disse fem typer i tankerne.

Først er der den normale hud, hvilken vil sige at der er normale niveauer af fedt og fugt og at huden er i balance.

Dernæst er der fedtet hud. Her betyder det ikke at du har bumser, men huden føles blank, skinnende og måske klistret. Denne hudtyper har større tendens til at få urenheder, da fedtet tilstopper porerne.

Hvis din hud er tør, vil du opleve at den skaller og måske er den til tider rødlig. Huden kan føles ru.

Har du en kombineret hudtype har du – som navnet hentyder til – en kombination af flere hudtyper. Dette er den hyppigste hudtype, hvor forskellen ofte ses mellem pande og kinder.

Til sidst er der sensitiv hud. Denne hudtype er sart og tynd og reagere på omgivelserne. Det kan for eksempel være berøring, temperaturskift eller luftfugtighed. Denne hudtype er ofte også følsom overfor parfumerede produkter.

Passer en af disse fem hudtyper på dig? Hvis du har svært ved at vurdere din hudtype kan du ofte få hjælp i en butik der sælger hudprodukter.

Når du har fundet dine plejende produkter, er det også en god idé at fokusere på at anvende allergivenlig makeup. Dette skåner huden for unødvendig belastning – derved undgår du at opbygge allergier og irriteret hud.