Overvejer du at starte firma inden for restaurationsbranchen, så læs med her 

Måske du går med en lille drøm i maven om at starte et nyt firma op, hvor arbejdet omhandler mad? Hvis dette noget, som du ønsker, så læs med her, hvor du får en kort guide til hvorfor du skal investere i et storkøkken. 

Hvad er et storkøkken?
Et storkøkken er et professionelt køkken, der er designet til at tilberede mad i store mængder til mange mennesker på samme tid. Det kan være til et hospital, skole, kantine, restaurantkæde, en institution eller en offentlig virksomhed. Det er normalt udstyret med avancerede køkkenudstyr og -redskaber, der er designet til at håndtere store mængder mad. Det betyder også, at et storkøkken ofte består af inventar såsom store ovne, gryder, pander, og industri-størrelse køleskabe og frysere. Storkøkkenet er normalt ledet af en køkkenchef, der er ansvarlig for at planlægge menuer, bestille madvarer, tilberede maden, og koordinere arbejdet i køkkenet. Det er normalt en specialist i at tilpasse sig store mængder mad i et professionelt miljø.

Hvem kan have gavn af et nyt storkøkken?

Da et storkøkken er nødvendigt for firmaer, der tilbyder mad til mange mennesker på samme tid, skal du overveje hvor mange mennesker, som du skal servicere på én gang med dit firma. Det kan derfor være fordelagtigt for dig at investere i et storkøkken, hvis du påtænker at starte firma indenfor et af disse områder: 

  • Skolekantine: for at tilbyde mad til elever og lærere. Her er der ofte mange børn og voksne, som skal købe mad på én gang, hvorfor det er vigtigt at have maden klar til et bestemt tidspunkt. 

  • Kantine på arbejdspladser, hvor der tilbydes mad til medarbejdere. 

  • Restauranter og fastfoodkæder, da der også her skal klargøres og tilberedes mad i store mængder til at servicere kunderne. 

  • Hoteller og konferencecentre, hvor der skal tilberedes mad til gæster og afholdes større arrangementer.