Sådan vælger du dit barns efterskole

Hvis dit barn snart går ud af folkeskolen, så kan det være, at de ikke helt ved, hvad de skal med deres liv endnu. Måske vil de gerne på gymnasiet men mangler at blive lidt mere modne. Så kan det være, at du, som forældre, bør melde dem ind på f.eks. en springgymnastik efterskole. Her vil dit barn lære at bo sammen med andre unge, og få nogle nye oplevelser, både gennem det faglige og sociale, men måske også gennem det sportslige.

Hvilke krav har I til skolen?

Det kan være svært at finde den rette skole, så derfor bør I tage til åbent hus de steder, der virker interessante. Det kan være at dit barn interesserer sig for en speciel sport, og så kan det være fornuftigt at dyrke denne sport, samtidig med sin tiende klasse. Det kunne være en springgymnastik efterskole, hvor dit barn kan lære en masse nyt indenfor den valgte sport og blive endnu dygtigere. Der er mange forskellige skoler at vælge i mellem, så overvej hvilke krav, I har som familie. Det kan være, at skolen ikke skal være for langt væk eller, at det er vigtigt, at fagligheden er høj.

Hvilket personligt udbytte får dit barn?

Når dit barn vælger at tage tiende klasse på f.eks. en springgymnastik efterskole, så kan det godt føles hårdt, at dit barn ikke længere bor hos dig i hverdagen og pludselig bliver mere voksen. Med sådan et ophold vil dit barn blive mere moden og ansvarsfuld, og der er muligheder for at knytte venskaber for livet. Det er en helt speciel tid, som kan gøre din teenager klar til gymnasiet. Udover at kunne blive dygtigere fagligt, så kan det sociale betyde, at dit barn er mere åbent for at møde nye mennesker og dermed trives bedre, når de går ud af folkeskolen.