Sådan vælger du det bedste legetøj til dit barn

Legetøj er vigtigt for dit barn. Faktisk er det til for meget mere end blot at underholde dit barn. Det kan nemlig også være en vigtig del af udviklingen. Og derfor er det altså heller ikke helt lige meget, hvad du giver dit barn at lege med. Du skal vælge det bedste legetøj, hvis du vil sikre, at dit barn får mest muligt ud af legen. Her er nogle gode råd til, hvad du skal kigge efter.

Vælg legetøj, der slipper fantasien løs

Når dit barn leger, så er det både for at underholde sig, og så er det også for at udvikle sig. Det gælder ikke mindst mentalt. Og en vigtig del af denne udvikling kommer, når barnet får mulighed for at slippe fantasien løs og selv bestemme.

Med Schleich legetøj er der masser af plads til, at dit barn kan gøre netop det. Der er ingen rammer for, hvor legen skal lede hen. Derimod kan dit barn selv lade fantasien styre, hvilken vej legen går. Derfor er det godt legetøj at give til dit barn.

Forskellige former for legetøj

Det er dog vigtigt at huske, at der findes forskellige former for legetøj, som kan tjene forskellige formål. Derfor kan det også være en god idé at give dit barn disse forskellige typer legetøj at lege med.

Der findes eksempelvis legetøj til forskellige aldre. For de alleryngste er det således ofte vigtigst at eksperimentere med motorikken. Derfor kan det være godt at vælge legetøj, som kan hjælpe barnet på vej, når det begynder at udfolde den side af sig.

Til ældre børn kan det også betyde meget med legetøj, der kan sætte gang i aktiv leg. Her kan det blandt andet handle om at få kondition, men også om at styrke balanceevnen, koordinationsevnen og så selvfølgelig om at styrke musklerne.