At vælge legetøj til den lille

Er baby begyndt at kravle, og rækker ranglen ikke længere til at stimulere alle de pludselige energier, der opstår i den lille barnekrop? Så er det nok på tide at begynde at lede efter noget nyt legetøj. Men der kan være så meget på hylderne og hjemmesiderne, at man ikke kan finde rundt i, hvad der er værd at bruge penge på. Legetøj har ingen holdbarhed, men der er tydeligt for enhver, at den ikke altid er evig. Hvilket materiale er det bedste, mest skånsomme og samtidig stimulerende for barnet? Et godt bud vil være trælegetøj.

Fordelene ved trælegetøj

Træ er utroligt svært at ødelægge- specielt, når det udgør hele et legetøjs størrelse. Havde det været halv plastik- halvt træ, ville det hurtigt knække. Det er altid en fordel med legetøj, der kun er lavet i et materiale. Dette skaber nemlig også en gennemsigtighed som forælder, da man kan se og læse, hvad der er brugt til fremstillingen. Derved, kan man se, om barnet godt må putte træisen i munden, uden at få noget galt i halsen. Her vil det være naturligt at bekymre sig om splinter, men det er der ingen grund til. Hvis et trælegetøj er produceret ordentligt, er det med fokus på at give barnet den bedste oplevelse.

Gennemsigtighed

Alt legetøj bør være produceret til og for børn, men det er altid vigtigt at tjekke producentens fokus. Led efter dem, der har gjort det til sit livsvirke, at skabe figurer og møbler, som er med til at øge barnets udvikling. At vælge legetøj i træ, kan også være med til at øge barnets nysgerrighed på naturen og de muligheder, der gemmer sig udenfor. Alt i alt, kan man investere i trælegetøj uden bekymring. For det skal ikke være ubehageligt at lege. Hverken som barn, eller som den, der kigger på.