Sådan vælger du det rigtige gulv

Trægulv, laminatgulv, vinylgulv, klinker eller gulvtæpper – Mulighederne er mange, når du står og skal have et nyt gulv. Samtidigt er udvalget af gulve stort, så det kan godt betale sig nøje at overveje, hvad der er det rette gulv. Her får du nogle tips til, hvad du med fordel kan overveje, når du skal vælge et nyt gulv.

At vælge et nyt gulv er et valg for mange år frem i tiden, så det kan godt betale sig at tænke sig godt om, når du står og skal købe gulv.

Det vigtigste er at vælge et gulv, der kan leve op til de behov og krav du har.

Det vil blandt andet sige at gulvet skal kunne klare den mængde slid, der vil være på gulvet. Der er nemlig stor forskel på, hvor meget slid et gulv kan klare og samtidigt er der stor forskel på, hvor meget slid et gulv vil blive udsat for alt efter, hvor gulvet ligger. Således vil gulve i stuen og værelser generelt blive udsat for mindre slid end gulv i gangarealer, køkkenet og bryggerset. Ligeledes vil gulve i en privat bolig generelt blive udsat for mindre slid end gulve der anvendes til erhverv. Det er derfor vigtigt at vælge et gulv, der er slidstærkt nok, til det formål gulvet skal anvendes til.

Et andet behov eller krav, kan være at gulvet skal medvirke til at skabe et bedre indeklima. Dit gulv påvirker nemlig lyd akustikken i et rum massivt og nogle gulvtyper er lyddæmpende mens andre gulvtyper reflekterer lyden.

Udover at leve op til de behov og krav du har er det selvfølgelig vigtigt, at du vælger et gulv, som du kan lide at se på og som passer ind i det indretnings udtryk du ønsker at skabe. Inden for de fleste gulvtyper findes der dog mange forskellige varianter og designs, så det vil som regel være muligt at finde et gulv, der passer til dine ønsker om gulvets udseende.