Vi skal ikke glemme den gode hygiejne

Der kan siges rigtig meget om hele COVID-19, og størstedelen af det er negativt. Men der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget – og det er også tilfældet her. I forbindelse med COVID-19 er der kommet langt mere fokus på håndsprit, spritservietter og generelt hygiejne i det offentlige rum.

I de nedenstående afsnit vil du blive klogere på, hvorfor det er vigtigt at opretholde det niveau, som vi ser i dag. Selvom COVID-19 ikke længere er så dominerende og aggressiv, er det alligevel fornuftigt at bevare de gode vaner, når det kommer spritservietter for eksempel.

Det offentlige rum er blevet renere

Stort set alle danskere, der befærder sig i det offentlige rum, er blevet bedre til at vaske hænder og spritte af. Det er positivt. Det er bare vigtigt, at det forsætter, og ikke kun er på grund af COVID-19. Hvis vi forsætter med at være dygtige til at vaske hænder og spritte af, bliver der også færre og færre mennesker, der opfanger de helt almindelige og ufarlige sygdomme som eksempelvis en forkølelse. Jo færre bakterier og vira der spredes i det offentlige rum, jo bedre.

Tænk på andre end dig selv

Når du eksempelvis bevæger dig ind i supermarkedet, får du muligheden for at spritte dine hænder af. Det skal du ikke kun gøre for din egen skyld, men også for andres. Det kan godt være, at du ikke synes, at du har behov for det, men det er der andre, som har.

Det er en periode lige nu, hvor det er vigtigt, at vi husker fællesskabet og løfter i flok. En god hygiejne er noget, alle kan forholde sig til, og det er noget, som helt sikkert ville kun ses i fremtiden, fordi det er blevet en vane at bevare en god hygiejne i det offentlige rum.